Данілов відкинув можливість припинення вогню за посередництва Китаю

Данілов відкинув можливість припинення вогню за посередництва Китаю

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов відкинув можливість припинення вогню між Україною та росією за посередництва Китаю.

Про це посадовець заявив в інтерв'ю Kyodo News. За словами Данілова, Україна не сідатиме за стіл переговорів, поки російські війська не покинуть окуповані ними території.

При цьому він зазначив, що Москва, ймовірно, "втратила свою незалежність і тепер змушена покладатися на такі країни, як Китай, Північна Корея та Іран". Проте секретар РНБО відкинув можливість припинення вогню за посередництва КНР. Нещодавно Китай заявляв, що готовий сприяти "якнайшвидшому припиненню вогню" і переговорам між Україною та росією.

"Немає жодних переговорів, доки росія продовжує окупувати територію, включаючи Крим", - наголосив Данілов.

Він додав, що російський президент Володимир Путін є "терористом". Як зазначив Данілов, "сучасний Гітлер на ім'я Путін убив 500 наших дітей".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російське вторгнення в Грузію та окупація її частини стали початком Третьої світової війни. Таку думку озвучив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов. 

Головне