"Укрзалізниця" відкрила новий міжнародний рейс

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" введе в експлуатацію новий поїздний маршрут до Варшави, який буде прокладатися через станцію Рава-Руська. Ця інформація була оголошена відомством в неділю, 15 жовтня.

Зараз пасажири з різних міст України, таких як Львів, Івано-Франківськ, Стрий, Коломия, Калуш, Брюховичі і Жовква, матимуть можливість доїхати до Варшави або Любліна, виконавши зручну пересадку на станції Рава-Руська.

Маршрут цих поїздів обслуговує сучасний дизельний потяг, вироблений в Україні, який пропонує бездротовий доступ до інтернету завдяки Starlink. Пасажири будуть пересідати на станції Рава-Руська з української широкої колії (1520 мм) на колію польського перевізника SKPL (1435 мм) і навпаки.

Ці поїзди мають два класи вагонів, а саме 1-й і 2-й класи, і в кожному напрямку можуть перевозити приблизно 200 пасажирів. За перший тиждень експлуатації було продано 70% квитків на рейси.

Тривалість поїздки від Львова до Варшави складає приблизно 9 годин, а вартість квитків розпочинається з 1188 гривень. Квитки можна придбати через застосунок Укрзалізниці, на їхньому сайті, у чат-боті та на вокзалах.

У найближчих планах "Укрзалізниці" також введення нового міжнародного поїзда Чоп – Прага, а також активно працюють над маршрутом Перемишль – Берлін.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, вокзал у Херсоні переходить на резервне живлення після обстрілу росіян.

Головне