Укргазвидобування оновило рекорд з добового видобутку за останні три роки

Укргазвидобування оновило рекорд з добового видобутку за останні три роки

Від початку року "Укргазвидобування" наростила добовий видобуток газу на 3,31 млн кубів, завдяки чому вийшла на рекордні показники за останні три роки. Відповідного результату компанія досягла зокрема завдяки введенню в експлуатацію більш як півсотні свердловин, починаючи з січня 2023 року.

"Завдяки введенню в експлуатацію з початку року 54 нових газових свердловин та збільшенню кількості сервісних операцій у серпні середньодобовий показник видобутку блакитного палива АТ "Укргазвидобування" сягнув найвищого показника з червня 2020 року", - інформує пресслужба "Нафтогазу".

Т.в.о. гендиректора компанії Олег Толмачев наголосив, що досягнуті показники дадуть змогу компанії перевершити результати за 2022 та 2021 роки.

"У складних умовах команда "Укргазвидобування" продовжує працювати задля забезпечення країни власними енергетичними ресурсами", - наголосив він.

Нагадаємо, лише у червні Україна запустила в роботу три високопродуктивні свердловини з сумарним дебітом 425 тис. кубометрів газу на добу. Згідно з оприлюдненою інформацією, дві з цих свердловин нові, третя – отримала нове життя після капітального ремонту.

До цього компанії “Укрнафта” та “Укргазвидобування” взялися за вивчення можливостей щодо спільного видобутку нафти та газу на ділянках, де власником дозволів на видобуток є одна компанія, а свердловини належать іншій.

“Синергія співпраці двох державних видобувних компаній, дасть змогу вивести з бездії низку свердловин та відновити на них видобуток вуглеводнів”, – зазначив тоді керівник “Укрнафти” Сергій Корецький.

Як писав "Ми-Україна" раніше, уряд впровадив новий механізм розрахунків за газ для теплоенерго, щоб отримувати “блакитне паливо” за ПСО.

Головне