“Укренерго” скасовує вимірювання споживання електроенергії з 9 по 24 липня

“Укренерго” скасовує вимірювання споживання електроенергії з 9 по 24 липня

В України діятимуть обмеження споживання електроенергії у всіх регіонах через значний дефіцит потужності та зростання споживання через спеку. “Укренерго” повідомляє, що не буде проводити вимірювання фактичного рівня споживання у кожній області до 24 липня.

Причиною скасування вимірювань став значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку.

“Завтра, 9 липня, обмеження діятимуть протягом доби для всіх регіонів України. За прогнозом, з 05:00 до 14:00 – обленерго застосовуватимуть 2 черги графіків відключень, з 16:00 до 22:00 – 4 черги графіків відключень, в інші години – 3 черги”, - йдеться у повідомленні. 

Спочатку планувалося, що протягом двох тижнів у кожній області буде день без відключень світла. Це було б досягнуто за рахунок почергового проведення вимірювань в регіонах. Проте, через складну ситуацію в енергетиці, дотримання такого графіку стало неможливим.

“Укренерго” наголошує, що вимірювання необхідні для більш рівномірного розподілу наявної потужності між регіонами. Їх проведення буде перенесено на пізніший час, коли ситуація в енергосистемі стабілізується, а температура повітря знизиться.

Як писали "Ми-Україна" раніше, ракетний удар по Києву 8 липня пошкодив енергетичну інфраструктуру столиці. У ДТЕК повідомили про критичні пошкодження своїх об'єктів у двох районах столиці.

Головне