“Укренерго” отримає грант на 240 мільйонів доларів від Світового банку

“Укренерго” отримає грант на 240 мільйонів доларів від Світового банку

“Укренерго” разом з Міненерго та Мінфіном підписали зі Світовим Банком угоди про виділення компанії грантової допомоги. Про це на Facebook-акаунті повідомив керівник правління “Укренерго” Володимир Кудрицький.

Він розповів, що за першою угодою грантові кошти уряду Німеччини будуть спрямовані на закупівлю і встановлення спеціальних пристроїв, що підвищують стабільну роботу української енергосистеми - “STATCOM”.

"Іншим документом визначена передача Укренерго допомоги на закупівлю спецтехніки, автотрансформаторів та іншого високовольтного обладнання, яке зазнало пошкоджень від ударів російських ракет та дронів", - зазначив Кудрицький.

Керівник правління “Укренерго” додав, що азом партнерами команія готує наші об’єкти до проходження наступного опалювального сезону.

"Разом з нашими партнерами ми готуємо наші об’єкти до проходження наступного опалювального сезону. Також робимо все можливе для сталого енергозабезпечення країни. "Укренерго" виконує важливу технічну умову "ENTSO-E "для посилення нашого з'єднання з європейською мережею. Пристрої "STATCOM" дадуть змогу не тільки збільшити стійкість української енергосистеми, але й позитивно впливатимуть на збалансованість всієї об'єднаної європейської континентальної мережі”, - наголосив він.

Нагадаємо, що українська енергосистема продовжує працювати в бездефіцитному режимі. Імпорт електроенергії з європейських країн, який допомагав України пройти “найтемніші часи” наближається до нуля

Як писав “Ми-Україна” раніше, українська енергосистема навіть після нічного масованого запуску ракет та атаки ударними дронами, що йому передувала, продовжує працювати з нульовим дефіцитом. А відтак четвер, 16 лютого, стане в Україні п’ятим днем поспіль без вимкнень. 

Головне