Україну в Криму підтримують сотні тисяч людей, - Чубаров

Україну в Криму підтримують сотні тисяч людей, - Чубаров

Сотні тисяч людей в Криму залишаються відданими Україні та не сприймають російську окупацію. На цьому в ефірі "Ми-Україна" наголосив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Коли ми говоримо про тих, хто не приймає окупацію - це сотні тисяч людей. Це кримські татари, це етнічних українців і частина людей інших національностей. Зараз вони по-різному себе поводять, але головне, що вони не укріплюють окупаційну владу і не прислужують їй", - зазначив він.

Він додав, що армію рф підтримують тільки росіяни, які незаконно перебувають на українському півострові. Таких там, з а даними різних експертів, нині перебуває від 600 000 до одного мільйона.

"Мене тішить те, що останнім часом в нашій українській державі всі провідні політики, посадові особи вони одностайні підходом до цієї категорії людей. Ці люди мають обов'язково покинути Крим, а якщо вони цього не зроблять, то вони обов'язково будуть видворені за межі України", - сказав він.

Нагадаємо, упродовж останніх тижнів на території окупованого росіянами українського Криму не проходить і дня без вибухів. Безперечно це вплинуло як на мешканців півострова, так і на окупаційну владу. Місцеві каральні структури суттєво наростили “спеціальні заходи” проти населення, оскільки побачили, що втратили тотальний контроль над людьми.

Як писав "Ми-Україна" раніше, радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко розповів, що двоє з 17 отруєних в місті офіцерів рф вже померли, ще 15 лікуються, але шансів них мало.

Головне