Українські пілоти значно швидше освоять навчання на винищувачах, ніж передбачено, - Новіков

Українські пілоти значно швидше освоять навчання на винищувачах, ніж передбачено, - Новіков

Українські пілоти значно швидше освоять навчання на винищувачах, ніж очікувалось раніше. Про це повідомив авіафахівець та учасник Львівського оборонного кластера Кирило Новіков в ефірі "Ми-Україна".

За інформацією з відкритих джерел, потрібно десь півтора року на підготовку фахівців.

"По-перше, ми відправили високоякісних, підготовлених пілотів. Також ми неодноразово брали участь у спільних навчаннях за багаторічну співпрацю з країнами НАТО. Тому сьогодні мова йде про значно коротший термін. Принаймні підготовки першої партії пілотів, які пізніше мають стати інструкторами для більшої кількості пілотів вже на території України", - сказав він.

Нагадаємо, 5 березня стало відомо, що перших два пілоти з України прибули до США для участі у навчаннях на сучасних бойових літаках, включно з винищувачами F-16.

“Два українські пілоти зараз перебувають у Сполучених Штатах, щоб визначити, скільки часу потрібно, щоб навчити їх управлінню штурмовиками, у тому числі винищувачами F-16… Навички українців оцінюються на тренажерах на військовій базі США в Тусоні, штат Аризона”, – пише видання NBC News.

Найближчим часом число пілотів з України на навчання у США може збільшитись. Йдеться про ще до 10 українських льотчиків, які поїдуть на тренування вже цього місяця.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, очільник канцелярії президента Польщі Анджея Дуди Павел Шрот підтвердив, що заява президента країни напередодні означала готовність Варшави надати Києву певну кількість радянських винищувачів МіГ-29. Однак мова не йде про всі винищувачі такого типу.

Головне