Українська розвідка попередила, що росіяни можуть втратити контроль над ситуацією на ЗАЕС

Українська розвідка попередила, що росіяни можуть втратити контроль над ситуацією на ЗАЕС

Російські окупанти погіршують ситуацію на захопленій Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС), щоб тримати Україну в напрузі та тиснути на країну.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

При цьому він додав, що ситуація на окупованій електростанції може вийти з-під контролю рф.

"Зараз прораховуються наслідки можливих сценаріїв у разі реалізації терористичних намірів ворога щодо Запорізької АЕС. Інформація про замінування була отримана вже не вперше, цього року ми мали активізацію дій з боку ворога. ГУР попереджає весь світ, що росіяни мають такі терористичні наміри щодо атомної станції. Існують різні сценарії, у тому числі ексцес виконавця, тобто вихід з-під контролю окупанта ситуації на ЗАЕС", - наголосив Юсов.

Нагадаємо, раніше начальник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що російські окупанти підготували план із підриву ЗАЕС, яка наразі перебуває під їхнім контролем. Наразі заміновано чотири енергоблоки.

“Росія зможе підвищити напругу в лініях електропостачання, які ведуть до станції, що призведе до ядерної аварії в короткий строк. Тобто для прискорення катастрофи може бути застосовано технічні засоби”, – заявив Буданов.

Як повідомляли "Ми-Україна", в МЗС Китаю заявили, що Пекін слідкує за ситуацією навколо окупованої Запорізької атомної електростанції.

Головне