Україна змінила характер сучасної війни та рухається до перемоги, - Роб Бауер

Україна змінила характер сучасної війни та рухається до перемоги, - Роб Бауер

Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що Україна змінила характер сучасної війни та рухається до перемоги.

Про це він заявив в Осло, під час відкриття щорічної конференції НАТО на рівні керівників оборони (начальників штабів) країн Альянсу. За його словами, разом партнери захищають набагато більше ніж "фізичну безпеку".

"Ми захищаємо свободу, демократію, і суверенне право держав та народів визначати власну долю… Кожного ми надаємо підтримку нашим українським братам і сестрам в одностроях. Вони воюють у війні безпрецедентного масштабу, у незвіданому доктринальному полі. Історичні книжки розкажуть, як Україна трансформувала сучасну війну. Вони (українці) рухаються вперед кожного дня, і кожен їх успіх, - це ще один крок до перемоги", - наголосив Бауер.

Він також зазначив, що російські війська продовжують втрачати все більше позицій на тимчасово окупованих територіях. При цьому сама росія страждає від економічного впливу санкцій та дипломатичної ізоляції. Країна-агресорка змушена співпрацювати із ненадійними міжнародними акторами та дедалі збільшувати власну залежність від них.

Адмірал підкреслив, що російське керівництво все ще переконане, що воно зможе "перечекати" колективну рішучість українського народу та всіх, хто стоїть поряд з ним. За його словами, рф готувалася до цієї конфронтації протягом років. Наразі вона вдається до заходів, що є важкими для економіки та для населення країни, аби відновлювати свої військові спроможності. Водночас пропаганда продовжує спроби посіяти незгоду та розділ між Західними демократіями.

"Президент Путін хотів, щоб НАТО було розділеним, і здійснив всі можливі спроби для цього. Але ми зараз стоїмо поряд, більш об’єднані, ніж будь-коли", - додав Роб Бауер.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Організація Північноатлантичного договору (НАТО) анонсувала проведення у 2024 році наймасштабніших військових навчань з часів “холодної війни”.

Головне