Україна завжди буде з хлібом: Пендзин оцінив ризик виникнення дефіциту продовольства в країні

Україна завжди буде з хлібом: Пендзин оцінив ризик виникнення дефіциту продовольства в країні

В Україні дефіцит продовольства не може виникнути за жодних умов. Загальний обсяг зібраних врожаїв в рази перевищує потреби внутрішнього ринку, пояснив в ефірі "Ми-Україна" член економічного дискусійного клубу економіст Олег Пендзин.

"Загального обсягу того, що збирає Україна в харчових продуктах набагато більше, ніж те, що потрібно для нашого внутрішнього ринку. І якщо цього року, наприклад, по зернових ми зберемо десь 70 млн тонн, для внутрішнього споживання нам треба десь 12-13 млн тонн. При тому що чисто продовольчої пшениці нам потрібно 3,5-4 млн тонн, решта - це експортний потенціал. Він тією чи іншою мірою, безперечно, впливає на світові ціни, але внутрішні ціни у нас будуть більш стабільні", - розповів він.

Економіст підкреслив, що "ми завжди будемо з хлібом", а дефіциту продовольства в Україні не буде, попри будь-які зростання цін на паливно-мастильні матеріали.

Нагадаємо, ціни на продукти в Україні почнуть рости з вересня-жовтня місяця. Підвищення вартості буде стосуватися овочів, фруктів та навіть хлібу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України повідомила про підозру блогерці, яка провокувала сутички і релігійну ворожнечу під час масових акцій біля Києво-Печерської лаври. Фігурантка брала активну участь у провокаціях на території Києво-Печерської лаври наприкінці березня і на початку квітня 2023 року. Також жінка викладала у соцмережі власні псевдопрогнози про “невідворотність” захоплення всієї території нашої держави.

Головне