Україна виграє війну з росією, але до кінця року вона не закінчиться, - The Times

Україна виграє війну з росією, але до кінця року вона не закінчиться, - The Times

Війна в Україні триватиме і наступного року, а відтак західні союзники та партнери мають до цього готуватись та продовжувати неухильну підтримку Києва. Про це пише The Times із посиланням на офіцера американських ЗС, який брав участь у підготовці бійців Сил оборони.

Автор матеріалу вважає, що нині Заходу слід зосередитися на розробці довгострокових планів підтримки України, "які, можливо, нарешті створять умови для розгляду можливості миру". Водночас на сьогодні більшість західних аналітиків вважає, що нині передумов для закінчення бойових дій та встановлення миру немає.

У тексті вказано, що українці, ймовірно, не досягли того прогресу від контрнаступу, на який початково сподівались. Проте це не значить, що наступ українського війська провалився. Сили оборони визволили від росіян певні території, а російські сили натомість серйозно деградували. Однак залишається лише місяць чи два, протягом яких Україна ще може досягти суттєвого прориву (адже в листопаді, коли підуть рясні дощі, погодні умови цьому не сприятимуть).

Нагадаємо, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк напередодні підкреслив, що контрнаступ ЗСУ йде за планом Генерального штабу України і українські захисники достатньо ефективно ведуть наступальні операції.  Він також додав, що деяким іноземним партнерам варто перестати “дивитись “Рембо” і чекати на голлівудський сценарій розвитку подій, а краще почитати свої ж підручники з воєнної стратегії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями військовий аналітик Євген Дикий розповів, що західні ЗМІ наразі ведуть цілу спрямовану кампанію, яка “ховає” наступ Сил оборони та критикує темпи просування українських захисників. Він підкреслив, що "у хорі" аналітиків-коментаторів переважно цивільні і практично немає військових професіоналів.

Головне