Україна відклала "ювілейні" атаки на рф на прохання США, - ЗМІ

Україна відклала

Головне управління розвідки нібито планувало масові удари по Москві в річницю повномасштабного вторгнення 24 лютого. Однак відомство відмовилась від цього на прохання США.

Про це розповіло видання The Washington Post. Як зазначається, голова військової розвідки України Кирило Буданов начебто планував "сміливі удари в глибокому тилу ворога". Це викликало занепокоєння офіційних осіб у Вашингтоні.

"У лютому, коли до першої річниці вторгнення росії в Україну залишалися лічені дні, офіційні особи в Києві були зайняті розробкою планів нападу на Москву. Генерал-майор Кирило Буданов доручив одному зі своїх офіцерів "підготуватися до масових ударів 24 лютого... усім, що є в розпорядженні ГУР", - йдеться в публікації.

При цьому в Україні навіть нібито міркували про морський удар з використанням тротилу по чорноморському портовому місту Новоросійськ. Американські посадовці таємно спостерігали за планами українців. Водночас у Білому домі побоювалися, що атаки на рф можуть спровокувати агресивну відповідь Кремля.

Таким чином 22 лютого, за два дні до річниці, ЦРУ розповсюдило нову секретну доповідь: ГУР "на прохання Вашингтона погодився відкласти удари" по Москві.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов розповів, що закінченням війни в Україні стане повернення до кордонів 1991 року. Інакше, якщо не буде повернено Крим чи Донбас, війна триватиме доти, доки ці всі території не повернуться під контроль України.

Водночас він розповів, що реакція військово-політичного керівництва росії на звільнення українською армією Криму може бути болісної, але терпимою. Російська пропаганда може це піднести як вимушений крок. 

Головне