Україна повернула з російського полону ще 100 військовослужбовців (фото)

Україна повернула з російського полону ще 100 військовослужбовців (фото)

Україна повернула з російського полону 100 військовослужбовців. Серед яких захисники Маріуполя, "Азовсталі" та Гостомеля.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Загалом з полону сьогодні звільнили 80 захисників та 20 захисниць.

"Це військові, моряки, прикордонники, нацгвардійці. Серед них є оборонці Маріуполя, "Азовсталі", Гостомеля. Деякі люди отримали серйозні поранення, мають захворювання. Зробимо все необхідне, щоб кожен з них отримав всю необхідну допомогу", - написав Єрмак.

Всього у списку 24 нацгвардійців, 22 прикордонника, 22 представника Військово-морських сил, 21 військовослужбовця Збройних сил України та 11 тероборонців.

В ході обміну Україна передала рф ще п’ятьох важкопоранених полонених. В тому числі єдину жінку, яка перебувала в українському полоні. Про це повідомили в Координаційному штабі. Зазначивши, що стан цих осіб вдалося стабілізувати, аби вони стали придатними для транспортування.

Також Україна передала двох військовополонених мусульман, які воювали у складі окупаційної армії.

"Це був непростий обмін, і я вдячний всій команді, Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими за те, що кожен робить те, що часто багатьом може здаватися неможливим. Робить свою роботу, дуже важливу сьогодні", - додав він.

Нагадаємо, Україна пропонувала росії обміняти всіх полонених мусульман на честь початку Рамадану, священного місяця для прихильників Ісламу. Однак Кремль відмовився від цієї ініціативи.

“Ми вийшли з пропозицією обміняти мусульман “всіх на всіх” з обох сторін на знак поваги до їхньої культури та традицій. На жаль, російська сторона сприйняла цю ідею без особливого ентузіазму”, – розповіла радниця керівника Офісу президента Дарія Зарівна.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, голову Рахункової палати Валерія Пацкана відправили у відставку. За відповідне рішення проголосували 250 народних депутатів.

Головне