Україна отримає від Японії систему виявлення дронів

Україна отримає від Японії систему виявлення дронів

Японія передасть Україні систему виявлення безпілотних летальних апаратів. Про це під час виступу на саміті НАТО заявив прем'єр-міністр Японії Кішіда Фуміо, пише nippon.com.

Відомо, що у березні міністр відвідав Україну та повідомив президенту Володимиру Зеленському, що Японія виділить 30 мільйонів доларів допомоги на нелетальне оборонне обладнання через трастовий фонд НАТО. Саме цей фонд використають для передачі системи виявлення дронів.

Кішіда додав, що Японія посилюватиме співпрацю з іншими країнами для підтримки та зміцнення міжнародного порядку.

“Міжнародна спільнота перебуває на історичному повороті. Посилаючись на угоду Групи семи на травневому саміті в Японії щодо рішучої протидії будь-яким одностороннім спробам змінити статус-кво силою, він пообіцяв, що Японія й надалі посилюватиме співпрацю з іншими країнами для підтримки та зміцнення міжнародного порядку, заснованого на верховенстві права”, - зазначив він.

Крім того, безпека Європи та Індо-Тихоокеанського регіону нероздільні. Прем'єр-міністр висловив свою рішучість працювати над зміцненням зв’язків між НАТО та його чотирма партнерами в Азійсько-тихоокеанському регіоні - Японією, Південною Кореєю, Австралією та Новою Зеландією.

Нагадаємо, що Австралія виділяє для України новий пакет військової допомоги. Він включає 30 бронетранспортерів Bushmaster.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, США закуплять для України установки “Gepard” на понад 118 мільйонів доларів.

Головне