Україна отримала в управління залізну руду російського олігарха на 1,8 млрд грн

Україна отримала в управління залізну руду російського олігарха на 1,8 млрд грн

Залізна руда російського олігарха на суму 1,8 мільярда гривень була передана в управління Україні. Йдеться про 170 тисяч тонн сировини. Про це повідомили в Бюро економічної безпеки.

"Детективи Бюро економічної безпеки України відповідно до ухвали суду передали до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) майже 170 тис. тонн залізної руди орієнтовною вартістю 1,8 млрд грн", - йдеться у повідомленні. 

За даними БЕБ, руда належать наближеному до президента рф олігарху, однак його ім'я не розголошується. Лише відомо, що ця людина є у санкційному списку РНБО, США та ЄС.

Також повідомляється, що у ході розслідування було встановлено, що на території декількох морських портів в Одеській області знаходилися підпільні російські склади. 

"На них зберігалась стратегічна сировина, яку в подальшому представники країни-агресора намагались нелегально переправити морськими суднами на територію росії, - повідомили в БЕБ. - Ці корисні копалини на праві власності опосередковано належать наближеному до президента росії олігарху через компанію-нерезидента".

Як відомо, раніше цю компанію викрили в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Йдеться про завдання Україні збитків у розмірі понад 118 мільйонів гривень.

Як повідомляли "Ми-Україна", фінське управління зі стягнення боргів заморозило активи росіян на суму 187 млн євро. Заморожені були нерухомість, акції, машини, яхти, літаки та інше майно. 

Головне