Україна не отримає винищувачі під час цього контрнаступу, - голова військового комітету НАТО

Україна не отримає винищувачі під час цього контрнаступу, - голова військового комітету НАТО

Україна не отримає сучасні західні винищувачі, поки не завершиться її контрнаступ. Питання надання винищувачів не буде вирішено у короткостроковій перспективі.

Про це заявив глава Військового комітету НАТО Роб Бауер в інтерв’ю LBC.

За його словами, вирішити питання з винищувачами швидко не вдасться, адже треба готувати пілотів, технічний персонал, логістику та інші речі.

"Дискусія про винищувачі є важливою, але вона не буде вирішена в короткостроковій перспективі для цього контрнаступу", - зазначив він.

Бауер зауважив, це "важливо і зрозуміло", що Україна просить західні винищувачі, але "ми не повинні змішувати це з обговоренням контрнаступу зараз".

На запитання, чи Україна може виграти війну проти росії без винищувачів, Бауер відповів:

"Я думаю, що Україна має перевагу, тому що у неї є західні системи озброєння, вона має кращу підготовку і, що дуже важливо, набагато вищий моральний дух і мотивацію".

Нагадаємо, у небі над Балтійським морем тривають навчання винищувальної авіації армії рф.
Ключова мета маневрів полягає у перевірці готовності військових пілотів до здійснення поставлених перед ними бойових задач та спецзавдань. Також навчання дають змогу льотному складу відпрацювати “нові тактичні прийоми та способи дій з повним використанням бойових можливостей авіаційної техніки”.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російська окупаційна армія у ніч проти 4 червня завдала чергового удару іранськими ударними БпЛА “Shahed” по території України.

Головне