Україна має повне право атакувати територію рф, - сенатор США

Україна має повне право атакувати територію рф, - сенатор США

Сенатор від Демократичної партії США Річард Блюменталь заявив, що Україна має повне моральне право атакувати територію росії власною зброєю.

Про це він заявив в Києві під час пресконференції, яка проходила в укритті через повітряну тривогу. За словами сенатора, українці мають "абсолютно повне моральне право робити те, що вони роблять".

"Українці атакують росію на її території українською зброєю. Як ми можемо питати українців про використання своєї зброї, сидячи в бункері?" – поставив запитання Блюменталь.

Він також зазначив, що після перебування в Бучі, де росіяни масово вбивали людей, він "не може пробачити це військовим рф".

Водночас сенатор наголосив, що адміністрація Байдена "готова надати більше" систем протиповітряної оборони. Проте, за його словами, проблемою є необхідність виготовити цю зброю.

"Потрібно стимулювати постачальників скоріше виконувати виробничі замовлення", – пояснив Блюменталь.

Він наголосив на необхідності прискорити навчання українських пілотів на винищувачах F-16, оскільки, на думку сенатора, ці винищувачі змінять правила гри на полі бою.

Нагадаємо, українські захисники у четвер, 24 серпня, провели спецоперацію в Криму. Внаслідок чого наші бійці ліквідували щонайменше 30 російських окупантів та пошкодили чотири швидкохідні катери. Відомо, що у селі Маяк розташована база третього радіотехнічного полку радіотехнічних військ Повітряно-космічних сил російської федерації. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у тимчасово окупованому Криму 23 серпня ЗСУ знищили російський зенітно-ракетний комплекс С-400 “Тріумф”. Це вплине на події на півострові в майбутньому.

Головне