Україна і Чехія будуть спільно виробляти, ремонтувати та розробляти нові види бронетехніки

Україна і Чехія будуть спільно виробляти, ремонтувати та розробляти нові види бронетехніки

Україна і Чехія розпочинають довготривалу кооперацію, яка передбачає виробництво, ремонт та розробку нових видів броньованої техніки.

Про це в ефірі "Ми-Україна" розповіла речниця "Укроборонпрому" Наталія Сад. За її словами, ця двостороння домовленість передбачає дуже чіткі графіки виходу цієї продукції.

"Ми працюємо і над іншої лінійкою боєприпасів, які потрібні нашій артилерії. З Чехією розпочинаємо довготривалу кооперацію, яка передбачає не лише виробництво і ремонт, а і розробку нових видів броньованої техніки. Якраз ця двостороння домовленість передбачає дуже чіткі графіки виходу цієї продукції, яку невдовзі також представлять", - розповіла речниця державного концерну.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, переможець президентських виборів у Чехії – генерал армії у відставці Петр Павел – планує відвідати Україну. Разом з ним до Києва може приїхати також і його колега зі Словаччини Зузана Чапутова. 

Президент Володимир Зеленський вже встиг поспілкуватись зі свої новим колегою з Чехії. Розмова відбулась у телефонному режимі. Він привітав Петра Павела із перемогою на виборах Президента Чехії. Подякував йому та чеському народу за неослабну підтримку. Крім того, Президент запросив новообораного чеського лідера завітати з візитом в Україну.

Петр Павел також вважає, що Україні мають дозволити вступити до НАТО, коли закінчиться війна. За його словами, Україна “морально і практично готова” приєднатися до західного альянсу. Чеський президент додав, що закінчення війни – повністю в руках росії. Для цього потрібно лише одне рішення президента Путіна щодо виведення його сил з України.

Головне