Україна готова працювати без транзиту російського газу

Україна готова працювати без транзиту російського газу

Компанія "Нафтогаз” отримала підтвердження надійності забезпечення безперебійної роботи іноземних компаній з українськими ПСГ. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє керівник НАК "Нафтогазу" Олексій Чернишов.

“Це підтверджує, що наші процеси відповідають міжнародним стандартам. Що само по собі вже є гарантією послуг, які ми надаємо”, - зазначив він.

За словами Чернишова, резервна потужність ПСГ та маневреність ГТС України дозволять забезпечити відбір обсягів газу наших партнерів для доставки до кордонів Євроейського Союзу за будь-яких змодельованих кризових сценаріїв.

“Це важливо з точки зору збільшення замовлень зберігання газу у наших ПСГ, а, відповідно, і зростання надходжень до бюджету. Ми і надалі продовжимо працювати з нашими партнерами над мінімізацією ризиків, повʼязаних з війною”, - наголосив Чернишов.

Нагадаємо, що група Нафтогаз ухвалила рішення скасувати 44,7 млн грн преміальних виплат на збиткових підприємствах Дмитра Фірташа.

Як писав “Ми-Україна” раніше, уряд впровадив новий механізм розрахунків за газ для теплоенерго, щоб отримувати “блакитне паливо” за ПСО.

Головне