Україна дуже активно працює, щоб отримати ATACMS, – посол у США

Україна дуже активно працює, щоб отримати ATACMS, – посол у США

Посол України в США Оксана Маркарова розповіла, що Київ дуже активно працює для отримання далекобійних ракет ATACMS.

Про це посадовиця повідомила в інтерв'ю "Радіо Свобода". За її словами, на жаль, ATACMS досі залишаються спроможністю, яку Київ ще не отримав. Хоча, зазначила вона, і Велика Британія, і Франція "вже пішли назустріч" і надали снаряди, здатні вражати цілі на більших дистанціях.

"Але ми дуже активно працюємо і сподіваємося, що і ракети ATACMS або їх аналоги – також нам вдасться переконати наших партнерів надати нам", – пояснила Маркарова.

Вона також зауважила, що Україна працює над прискоренням постачання тих спроможностей, про надання яких вже було оголошено.

"І дуже важливо не тільки їх оголосити, а й дуже швидко доставити. І це велика робота, якою займаються і США, і Україна, і наші всі партнери для того, щоб це швидше було в руках наших сміливих захисників", – наголосила Маркарова.

Нагадаємо, Україна веде переговори зі Сполученими Штатами Америки щодо передачі далекобійних ракет ATACMS, розповів голова Офісу президента України Андрій Єрмак. За його словами, ухвалення відповідного рішення цілком можливе. Разом з тим він додав, що Україна перебуває у тісному контакті зі США.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, США поки що не збирається надавати далекобійні ракети ATACMS Україні. WSJ 29 червня написало, що питання передачі далекобійних ракет нині розглядається на найвищому рівні. У тексті вказано, що після путчу Євгена Пригожина високопосадовці США та Європи визнали, що зараз, можливо, “настав час натиснути на газ”.

Головне