Україну запросили на саміт Вишеградської четвірки в Чехії

Україну запросили на саміт Вишеградської четвірки в Чехії

У столиці Чехії Празі 29 лютого відбудеться саміт голів парламентів країн "Вишеградської четвірки" (V4), на зустріч запросили й Україну. Про це повідомляє видання Teraz.sk.

Саміт голів парламентів має відбутися 29 лютого, а його основною темою буде Україна. Саме тому представників нашої країни запросили для участі. До Вишеградської групи входять Польща, Чехія, Словаччина та Угорщина.

"Формат буде розширено за участю голови українського законодавчого органу. З цим також буде пов'язана тематична спрямованість спільної дискусії. Вона буде присвячена ситуації в Україні у зв'язку з багатостороннім міжпарламентським співробітництвом", - заявив речник спікера Палати депутатів чеського парламенту Мартін Чурави.

Політики також мають обговорити інші актуальні теми в рамках співпраці між парламентами.

Нагадаємо, у Франції розкрили структуровану і скоординовану мережу дезінформації, націлену на Захід, а також на допомогу Україні. Про це повідомило урядове агентство Viginum.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Євросоюз ухвалив 115 мільйонів євро допомоги для південно-східної Європи. 

Значна частина цієї суми буде спрямована на вирішення проблем, які виникли через російське вторгнення в Україну. Втім, частково гроші підуть і на фінансування гуманітарних проєктів у регіоні Західних Балкан та Кавказу.

Головне