Українці знову залишилися без світла через російські обстріли: стан енергосистеми

Українці знову залишилися без світла через російські обстріли: стан енергосистеми

В Україні станом на 27 серпня діють вимушені обмеження  електропостачання через масштабні обстріли енергетичних об'єктів, що сталися минулої доби. На одному з об’єкті енергетичної інфраструктури через обстрів заигнув працівник.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Минулої доби ворожі атаки вразили об'єкти енергетичної інфраструктури у кількох областях, що призвело до екстрених відключень електроенергії. 27 серпня діятимуть планові графіки погодинних відключень з 00:00 до 24:00. Інформацію про можливі зміни в енергопостачанні можна дізнатися на офіційних ресурсах обленерго. 

Наразі триває ліквідація наслідків атак, розмінування та ремонтні роботи, які будуть продовжені цілодобово. Триває масштабна ремонтна кампанія для забезпечення стабільності енергосистеми і підготовки до осінньо-зимового періоду. 

“Для підтримки стабільності енергосистеми важливо раціонально та ощадливо використовувати електроенергію”, - йдеться у повідомленні. 

Минулої доби українська енергосистема отримала аварійну допомогу зі Словаччини та Польщі.

Обстріли ворожих сил торкнулися об'єктів енергетичної інфраструктури у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Київській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Хмельницькій та Чернігівській областях. Під час атаки на один з об'єктів загинув працівник, ще одного було поранено і доставлено до лікарні.

Як писали “Ми-Україна” раніше, у Києві 27 серпня планують запровадити обмеження електропостачання, які торкнуться більш ніж половини споживачів одночасно.

Головне