Українським льотчикам надійшов перший тренажер F-16 - як виглядає

Українським льотчикам надійшов перший тренажер F-16 - як виглядає

В Україну прибув перший повноцінний авіаційний тренажер американського винищувача F-16. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗС України Микола Олещук. 

"F-16 стають все ближчими. Маємо перший в Україні авіаційний тренажер американського винищувача, наданий Чехією. Його основний модуль уже тестують фахівці на базі однієї з бригад тактичної авіації. Далі буде змонтована кабіна, аби пілот максимально відчував реалістичність тренувального польоту", зазначив він.

Це не симулятор, а повноцінний авіаційний тренажер, наголосив представник командування ПС ЗСУ Олександр Дяків. 

"Льотчик чітко може відчути, де органи керування знаходяться, що він бачить у польоті, де які сигнали проходять", - додав він. 

Нагадаємо, міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що Нідерланди почнуть поставки літаків F-16 в Україну восени. Між тим, ще у лютому прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен заявила, що сучасні винищувачі можуть з'явитися в небі над Україною ще до літа. Українські військові готують цілий комплекс заходів захисту F-16 після їх передачі і одним із варіантів захисту будуть підземні бункери.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у росії заявили, що сприйматимуть появу цих винищувачів у Повітряних сил ЗСУ як носіїв ядерної зброї. Також у Кремлі наголосили, що передача F-16 буде прийматися Москвою як цілеспрямована провокація з боку США та Північноатлантичного альянсу.

Головне