Українські військові стримують наступ ворога по всій лінії фронту: 78 бойових зіткнень за добу

Українські військові стримують наступ ворога по всій лінії фронту: 78 бойових зіткнень за добу

За даними Генштабу ЗСУ, з початку доби на всій лінії фронту відбулося 78 бойових зіткнень станом на 16:00 29 червня. Найбільш активні бої точаться на Покровському, Лиманському, Краматорському та Торецькому напрямках.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Прикордонні райони України у Чернігівській та Сумській областях продовжують потерпати від артилерійських обстрілів з території РФ. Сьогодні терористи били по районах населених пунктів Рясне, Есмань та Суходіл.

На Харківському напрямку з опівночі відбулося вісім бойових зіткнень у районі Вовчанська. Ворог отримав відсіч і підраховує втрати.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбивали три атаки противника, дві з яких біля Стельмахівки та Синьківки ще тривають.

На Лиманському напрямку активно діють російські загарбники , де кількість бойових зіткнень зросла до шести. Бої тривають у чотирьох локаціях неподалік Торського і Невського.

На Краматорському напрямку російські війська намагаються просунутися в районах Часового Яру і Калинівки. Шість із восьми сьогоднішніх бойових зіткнень ще тривають.

На Торецькому напрямку кількість штурмів окупантів збільшилася до восьми. Противник атакує в районах Торецька, Північного, Південного та Нью-Йорка, активно застосовуючи авіацію.

На Покровському напрямку підрозділи Сил оборони відбили 12 штурмових дій окупантів. Ще десять тривають. Атаки продовжуються біля Яснобродівки, Воздвиженки, Новоолександрівки, Прогреса і Новоселівки Першої. Авіація рф била НАРами по району Олександрополя і скинула авіабомби біля Воздвиженки та Іванівки.

На Курахівському напрямку відбито шість ворожих атак неподалік Костянтинівки і Парасковіївки.

На Времівському напрямку окупаційні війська активізувалися, намагаючись вклинитися в оборону України поблизу Водяного і Урожайного. Шість атак відбито, два боєзіткнення ще тривають.

На Придніпровському напрямку три штурмові дії ворога успіху не мали. Втрат позицій на лівобережжі Дніпра не допущено.

На решті напрямків – без особливих змін.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Запорізькій області пролунали вибухи. Російські окупанти атакували один із об'єктів критичної інфраструктури в Запорізькому районі.

Головне