Українець став чемпіоном світу з плавання на 50 м вільним стилем

Українець став чемпіоном світу з плавання на 50 м вільним стилем

Українець Владислав Бухов здобув перемогу на Чемпіонаті світу із плавання. Про це повідомляє Telegram-канал "Ми-Україна".

Відомо, що у катарській Досі хлопець здобув перемогу на 50-метрівці вільним стилем.

"Дотепер Бухов двічі зупинявся на чемпіонатах світу в півфіналах, але у Досі за сумою двох запливів українця випередив лише чинний чемпіон світу й триразовий олімпійський призер австралієць Кемерон Макевой", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що українець  поступився Макевою у кваліфікації - став другим з понад сотні учасників відбіркової стадії.

Результат у півфіналі оновив національний рекорд України, що від Олімпіади-2016 належав Андрію Говорову.

У фіналі основна боротьба за "золото" розгорнулася саме між Макевоєм та Буховим — українець випередив чинного чемпіона на 0.01 секунди і здобув дебютну медаль на цьому рівні.

Нагадаємо, що міжнародний олімпійський комітет представив унікальний дизайн медалей Літніх Олімпійських ігор 2024 року у Парижі, які будуть містити маленькі фрагменти металу з Ейфелевої вежі, щоб забезпечити їх унікальністю.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, чемпіонка світу зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх розпочала свій сезон 2024 року, беручи участь у "бронзових" змаганнях World Athletics Indoor Tour у німецькому Котбусі.

Головне