Україна залишиться в пріоритеті для G7, - голова МЗС Італії

Україна залишиться в пріоритеті для G7, - голова МЗС Італії

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що Україна залишиться в центрі уваги під час головування Італії в G7 у наступному році, повідомляє ANSA.

Захід продовжує демонструвати велику солідарність з Україною. G7, яку з 1 січня очолюватиме Італія, окрім Близького Сходу та штучного інтелекту, фокусуватиметься на українському питанні", - відзначив Таяні.

Він підкреслив, що для Риму залишається пріоритетом надання допомоги Україні у захисті територіальної цілісності, і Італія продовжує вносити свій внесок, надаючи всебічну допомогу українському народові.

Він підтвердив прагнення "до миру як в Україні, так і на Близькому Сході".

Таяні висловив думку, що необхідно досягти реальних цілей, які можуть забезпечити стабільну основу для переговорів.

"Нам потрібно досягти ситуації, що змусить росіян вивести свої війська з України та сісти за переговірний стіл", - додав Таяні.

Нагадаємо, країни G7 наблизилися до конфіскації активів рф для України.

Про існування законного шляху конфіскації заявив і міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон.

"Члени G7 можуть конфіскувати суверенні активи росії як контрзаходи, щоб спонукати росію завершити агресію", - йдеться в документі США, поширеному в комітетах G7.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, мобілізовані можуть самостійно обрати військову бригаду, в якій хочуть служити. Для цього потрібно зробити низку кроків.

Головне