Україна впроваджує військові інновації швидше за США, - Конгрес

Україна впроваджує військові інновації швидше за США, - Конгрес

Україна впроваджує новітні військові технології та концепції значно швидше, ніж це робить уряд Сполучених Штатів Америки.

Про це заявила голова Комісії зі стратегії національної оборони США Джейн Гарман під час слухань у Конгресі, передає  "Голос Америки".

На початку спікери наголосили на необхідності багаторічних інвестицій у національну безпеку своєї країни та зміцненні промислової бази. Також вони планують переглянути пріоритети і більш ефективно використовуваит кошти на оборону.

"Необхідно прискорювати зміни. Україна і росія впроваджують інновації на полі бою, і це займає тижні, а не роки. Я була в Києві минулого тижня, до цього була у квітні та переконалася в цьому на власні очі. Якщо Департамент оборони не зможе рухатися з такою ж швидкістю і масштабами, він програє", - заявила Гарман.

У звіті зазначається, що деякі підходи до досліджень, розробок та закупівель у США є застарілими для сучасних викликів. Як приклад позитивних змін наводяться Космічні сили США та управління стратегічного капіталу, проте "такі ініціативи є радше винятком, ніж правилом".

Крім того, Гарман підкреслила важливість фінансування лише тих проектів, що мають реальну цінність:

"Україна нас може навчити, зокрема, тому, що можна побудувати дрон за 350 доларів. Мій коментар про це: в Пентагоні чашку кави не можна купити за 350 доларів і йдеться про наше майбутнє".

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в Пентагоні заявили, що США підтвердили "непохитну підтримку Ізраїлю перед обличчям загроз з боку Ірану".

Головне