Україна вивезла з ТОТ ще чотирьох дітей з сім'ями

Україна вивезла з ТОТ ще чотирьох дітей з сім'ями

Організація Save Ukraine успішно забезпечила повернення чотирьох дітей разом з їхніми сім'ями з тимчасово окупованих територій.

Про це повідомив засновник Save Ukraine Микола Кулеба у Telegram.

Він зауважив, що двоє з цих дітей протягом минулого року навчалися в українській школі онлайн, навіть на окупованій території. Але російські солдати почали погрожувати батькам, анонсуючи викрадення дітей та конфіскацію будинку. У зв'язку з цим сім'я була змушена передати дітей до російської школи.

Кулеба уточнив, що там дітей зобов'язали носити російський прапор та використовувати його до завершення уроків. У коридорах школи постійно перебували збройні солдати, які привласнювали учнів для "виховних бесід" через використання української мови.

Засновник Save Ukraine також додав, що сім'ї тепер знаходяться у безпеці і будуть піддаватися психологічному відновленню.

Нагадаємо, на окупованій території Херсонської області всіх першачків росіяни примусово зарахували в "Орлята росії". Це дитяче крило "волонтерського" руху “рух перших”, який фінансується Кремлем.

Подібними методами російські окупанти намагаються самоідентифікацію цілого покоління українців на захоплених територіях.

Фактично “Орлята росії” є аналогом радянських “жовтенят”. Вступ до програми на ТОТ є примусовим, у рамках заходів, які буде організовувати проєкт, цьогорічні першокласники будуть відвідувати пропагандистські заходи. Як  пише Центра нацспротиву, там дітям будуть промивати мізки з самого малечку.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські загарбники продовжують проводити на тимчасово окупованій частині Запорізької області системну роботу щодо паспортизації українських громадян - окупанти відбирають житло у людей без громадянства рф.

Головне