Україна вивела з ладу третину бойових кораблів Чорноморського флоту рф

Україна вивела з ладу третину бойових кораблів Чорноморського флоту рф

Від початку російського широкомасштабного вторгнення зусиллями Сил оборони було затоплено або пошкоджено близько 33% кораблів, які входять до складу Чорноморського флоту ВМФ росії. Відповідні дані навели в Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ.

За підрахунками українського Генштабу, "наші військові вивели з ладу 24 російських кораблі та один підводний човен".

На 24 лютого 2022 року ЧФ рф налічував 74 судна. 

Як відомо, фахівець з аналізу відкритих даних видання Bild Юліан Рьопке нарахував 13 затоплених кораблів окупантів, також він згадав і про прицільне влучання у будівлю штабу Чорноморського флоту в окупованому Севастополі. Першим нищівним ударом для російського "непереможного" флоту стала втрата ракетного крейсера "Москва" у ніч на 14 квітня 2022 року. Після цієї події ворожі судна більше не підходили до узбережжя України. 

Нагадаємо,  у ніч на 1 лютого ГУР МО знищило у західній частині Криму ракетний катер "Ивановец", який ніс бойове чергування та охороняв пункт базування у Новоозерному. Знищення цього корвета у ВМС ЗСУ назвали серйозною втратою для противника, оскільки він мав на озброєнні всього три такі судна. Голова воєнної розвідки Кирило Буданов розповів, що по корпусу корабля було шість прямих влучань, для атаки були використані морські дрони-камікадзе Magura V5.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ніч на 13 вересня українські захисники завдали ураження по російських кораблях у Севастополі. За оцінкою британського Міноборони, ВДК “Мінськ” “майже напевно був функціонально зруйнований”, а підводний човен “Ростов-на-Дону”, “швидше за все, зазнав катастрофічних ушкоджень”. Пізніше у Силах спецоперацій (ССО) розкрили деталі спецоперації, а нідерландський сайт оборонної аналітики та дослідження військових дій Oryx оприлюднив світлини із зображеннями уражень.


 

Головне