У ВМС України пояснили, чому втрата "Івановца" є серйозною для росіян

У ВМС України пояснили, чому втрата

Знищення ГУР МОУ ракетного катера "Івановєц" Чорноморського флоту рф це серйозна втрата для росіян, оскільки вони мали лише три такі судна. Про це заявили у Військово-морських силах.

"Це досить суттєва втрата, враховуючи наявність всього трьох таких катерів проєкту 1241.1 у складі чорноморського флоту рф і озброєння, серед якого протикорабельні ракети типу "Москіт" з дальністю до 130 км.

Наразі тривають пошуково-рятувальні роботи. З огляду на штатну кількість особового складу в 40 моряків, наслідки скорочення корабельного складу рф є теж суттєвими", - зазначили у ВМС.

Водночас у Військово-морських силах наголосили, що це не перші втрати цієї бригади окупантів.

"Раніше спільними зусиллями Служби безпеки України та ВМС ЗС України було пошкоджено малий ракетний корабель проєкту 1239 "Самум", - йдеться у повідомленні.

У ВМС також додали, що знищення "Івановця" є черговим нагадуванням окупантам, що вони не перебуватимуть безкарно на території тимчасово окупованого Криму.

Нагадаємо, у ніч на 1 лютого ГУР МОУ знищило у західній частині Криму ракетний катер російських окупантів 41 бригади ракетних катерів, який ніс бойове чергування та охороняв пункт базування у Новоозерному.

Як повідомляли "Ми-Україна", російське командування наростило кількість кораблів на чергуванні у Чорному морі до 14 одиниць, серед них є два надводні носії високоточного озброєння.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.