Україна виграє для нас час: Науседа прокоментував слова Зеленського про можливий напад рф на країни Балтії

Україна виграє для нас час: Науседа прокоментував слова Зеленського про можливий напад рф на країни Балтії

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що не можна дати Україні програти війну з росією. Інакше рф нападе на інші країни, зокрема, балтійські. Таким чином глава литовської держави прокоментував заяву Президента України Володимира Зеленського про плани росії заморозити війну та накопичити сили.

"Ви не можете не погодитися. Ми завжди говорили, що Україна - перший форпост свободи. Якби Україна була зламана, а ми вважаємо, що цього не станеться, то це були б інші цілі", - заявив Науседа.

При цьому він наголосив, що зараз Україна докладає максимум зусиль, щоб не дати росії напасти на інші країни.

"Наразі ціною величезних зусиль і жертв Україна, дозвольте мені висловитися, виграє для нас час, щоб ми встигли підготуватися, щоб ми встигли ще більше зміцнити систему колективної оборони НАТО і зробити кроки зі зміцнення нашої власної системи", - зазначив президент Литви.

Разом з тим він висловив переконання, що Україна виграє цю війну, а "хребет росії - зламається". 

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив - якщо росії дати паузу, то у 2028 році вона матиме достатньо сили, щоб атакувати інші країни. У першу чергу, переконаний український президент, під ударом опиняться країни Балтії.

Як повідомляли "Ми-Україна", високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель заявив, що шукати мирне рішення у війні росії та України потрібно. Однак він наголосив - важливо розуміти, що це війна і Україна її повинна виграти.

Головне