Україна відкриє пункт пропуску Кучурган на кордоні з Молдовою

Україна відкриє пункт пропуску Кучурган на кордоні з Молдовою

Україна оголосила про поновлення роботи міжнародного автомобільного та залізничного пункту контролю Кучурган, що розташований в Одеській області. Відповідне рішення було прийнято Кабміном.

Кучурган не функціонував від самого початку російської широкомасштабної агресії. Його та ще 78 пунктів пропуску через державний кордон було закрито 26 лютого 2022 року.

Міжнародний пункт пропуску Кучурган знаходиться на кордоні з невизнана "Придністровською Молдовською Республікою" (ПМР). З молдовської сторони розташовано пункти контролю "Новосавицька" (залізничний) та "Первомайськ" (автомобільний). Його ідентифікаційний номер — 512000.

Нагадаємо, навесні цього року Україна та Молдова підписали домовленість про організацію спільного контролю у пункті пропуску "Серпневе-1 – Басараб’яска".

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Молдові з 2 жовтня продовжили режим надзвичайного стану ще на 60 днів. Міністр внутрішніх справ Адріан Ефрос аргументував у парламенті необхідність продовження НС "постійними та реальними ризиками на адресу безпеки Республіки Молдова".

 

Головне