Україна відкриє новий пункт пропуску на кордоні з Угорщиною

Україна відкриє новий пункт пропуску на кордоні з Угорщиною

Україна уклала угоду з Угорщиною, що дозволить відкрити пункт пропуску "Велика Паладь – Надьгодош" для легкових автомобілів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Крім того, уряд виділив 222 млн грн на розвиток прикордонної інфраструктури з Польщею.

"Затвердили угоду з Угорщиною, яка дозволить відкрити пункт пропуску "Велика Паладь - Надьгодош" для легкового транспорту. Також угода розширює рух транспорту в пункті пропуску "Лужанка - Берегшурань", зокрема для пасажирських перевезень, вантажних перевезень і порожніх фур", – йдеться у дописі.

Шмигаль також повідомив про завершення модернізації ще одного пункту пропуску на кордоні зі Словаччиною – "Ужгород – Вишнє Нємецьке".

Нагадаємо, 4 червня Держмитслужба повідомила, що польські фермери знову почали блокувати рух вантажівок у пункті пропуску "Рава-Руська". Активісти не пропускали вантажівки на виїзд із України,в напрямку на в'їзд - пропускали, але обмежену кількість.

У ніч на 7 червня польські протестувальники припинили блокування руху вантажних автомобілів на пункті пропуску "Гребенне - Рава-Руська".

Водночас у північній частині Одеської області тривають роботи з встановлення ретрансляторів, які мають на меті заглушити трансляцію російських каналів з території невизнаного Придністров'я

Як писав "Ми-Україна" раніше, Нідерланди інвестують 400 мільйонів євро на шведський фонд для виробництва бойових машин піхоти для України.

Головне