Україна веде бій за нас усіх: Трюдо виступив зі зверненням у Гостомелі

Україна веде бій за нас усіх: Трюдо виступив зі зверненням у Гостомелі

Україна бореться за демократію всього світу та правила, які народилися з попелу Другої світової. Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час виступу у Гостомелі з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення рф.

"Канада була на вашому боці не лише тому, що це було правильно. Але і тому, що ваша боротьба це і наша боротьба. Ви боретеся за свій суверенітет, за свою територію, за свою мову, за свою культуру, за свою демократію. Але так само ви боретеся і за нашу демократію. За глибоко вкорінене право кожного обирати своє майбутнє. Ви боретеся за збереження норм і правил, які погодив весь світ 80 років тому. Це правила, які народилися з попелу Другої світової війни. Війни, яка знищувала країни, лідери яких зараз стоять поруч зі мною. Війни, в якій тисячі і тисячі канадців віддали свої життя. Саме після цієї війни у скорботі та жаху від значної кількості смертей і руйнувань ми, як світ, вирішили обрати щось краще. Для того, щоб забезпечити мир і створити правила, за якими більша армія чи збройні сили не могли б перекроїти кордони. Правила, за якими б сила не мала права на перемогу. І саме це за б'ється Україна і вона веде цей бій за нас усіх", - зазначив Трюдо.

Водночас він висловив переконання, що Україна переможе у цій війні.

"Власне так, як це і відбулося тут (у Гостомелі, - ред.) два роки тому. До перемоги! Слава Україні!" - заявив прем'єр-міністр Канади.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Володимир Зеленський звернувся до українців у другу річницю повномасштабного вторгнення росії. Перебуваючи у Гостомелі на Київщині, звідки окупанти збиралися наступати на столицю, глава держави наголосив - українці стали на 730 днів ближчі до перемоги.

Головне