Україна та союзники знали про плани росії наступати на Авдіївку, - ISW

Україна та союзники знали про плани росії наступати на Авдіївку, - ISW

Україна та союзники знали про наміри росії почати наступ поблизу Авдіївки. Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, американська розвідка та українські офіційні особи мали інформацію про плани окупантів, однак були впевнені у обороні на Авдіївському напрямку. 

В ISW також цитують речника Ради національної безпеки США Джона Кірбі, який 13 жовтня заявив, що наступальні дії рф біля Лимана та Авдіївки "не були несподіванкою". Він також наголосив, що США впевнені у здатності Сил оборони України відбити атаки на цьому напрямку. За словами Кірбі, росія відправляє в наступ погано навчених людей, так само як і взимку 2023 року.

Крім того в ISW наголошують, що росіяни атакують біля Авдіївки більшою кількістю бронетехніки, ніж зазвичай.

Нагадаємо, раніше речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук заявив, що через наступ окупантів на Авдіївку під загрозою опинилася Красногорівка

"Якщо ми говоримо про Авдіївку, то найбільша загроза існує для Красногорівки. Там третю добу поспіль ворог намагається максимально атакувати, проводити ці м'ясні штурми. Тому що це панівні висоти, які тим, хто ними володіє, надають відповідну ініціативу. Сьогодні ці висоти є за нами, не дивлячись на те, що ворог максимально напружує всі свої сили і намагається туди кидати не лише піхоту. Піхоти там дійсно багато. А і ту техніку, яка є в нього. Цієї техніки багато, але є дуже цікаві моменти з того, що ця техніка була знята з консервації і вона, м'яко кажучи, не є сучасною. Але, тим не менше, її вистачає", - повідомив Сергій Братчук.

Як повідомляли "Ми-Україна", росіяни обстріляли з артилерії Авдіївку, снаряди влучили у приватний будинок та вбили людину.

Головне