Україна та Румунія уклали безпекову угоду

Україна та Румунія уклали безпекову угоду

Президент України Володимир Зеленський і президент Румунії Клаус Йоханніс підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Румунією, йдеться на сайті Офісу президента.

Відомо, що Румунія передасть українській армії систему Patriot та сприятиме максимально швидкому транзиту всієї необхідної техніки своєю територією до України. 

"Особливістю цієї угоди є конкретні пункти співпраці для зміцнення безпеки в Чорноморському регіоні. Румунія допомагатиме Україні в розмінуванні Чорного моря та надаватиме підтримку через інструменти ЄС і НАТО", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Румунія допомагатиме Україні у розмінуванні Чорного моря, використовуючи ресурси ЄС та НАТО.

Варто зауважити, що Бухарест разом із партнерами допомагатиме навчальному центру F-16 для підготовки українських пілотів, сприяючи таким чином коаліції спроможностей військово-повітряних сил.

Нагадаємо, що Сили оборони України найближчими місяцями отримають 18 самохідних артилерійських установок "Богдана", що були профінансовані Данією.

Як писали "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про новий, додатковий пакет військової допомоги для України на суму 500 мільйонів канадських доларів (понад 350 мільйонів доларів США).

Головне