Україна та Італія підписали Меморандум про взаєморозуміння між парламентами, — Стефанчук

Україна та Італія підписали Меморандум про взаєморозуміння між парламентами, — Стефанчук

Україна та Італія підписали Меморандум про взаєморозуміння між парламентами. Про це Голова ВР Руслан Стефанчук повідомив під час пресконференції з головою Європейського парламенту Робертою Мецолою у Брюсселі.

Документ має на меті сприяти підготовці до переговорів про вступ, здійсненню заходів із відновлення та відбудови. Меморандум покликаний активізувати контакти між членами парламентів, структурними підрозділами Верховної Ради України та Європарламенту, повідомив голова ВРУ.

Президентка Європейського парламенту наголосила, що підписанням оновленого меморандуму "ми зміцнюємо наші парламентські зв'язки".

За даними Єврокомісії Україна виконала чотири із семи необхідних кроків необхідних для початку переговорів про вступ. 

Нагадаємо, Україна розпочала переговори з Італією щодо безпекових гарантій. Про це повідомили в Офісі президента. 

Мова йде про укладення двосторонньої угоди про безпекові гарантії, як це передбачено Спільною декларацією G7 про підтримку України. Переговорну групу очолив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква.

Як писали "Ми-Україна" раніше, США вносять до Фонду підтримки енергетики України 23 млн євро. Про це повідомили в Міненерго.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Секретаріат Енергетичного Співтовариства підписали Угоду про грантовий внесок США до Фонду підтримки енергетики України на загальну суму 23 мільйони євро.

 

Головне