Україна та Греція підписали двосторонню безпекову угоду

Україна та Греція підписали двосторонню безпекову угоду

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Грецької Республіки Кіріакос Міцотакіс підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Від початку масштабного вторгнення росії Греція надає Україні військову допомогу, включаючи матеріально-технічну підтримку та навчальні програми. Цією угодою Греція підтверджує свою готовність забезпечувати ключові оборонні потреби України й надалі.

Спільно з партнерами Греція планує виділити додаткові ресурси для пришвидшення підготовки українських пілотів і технічного персоналу для роботи з літаками F-16.

"Крім того, ідеться про економічне партнерство, співпрацю у сфері безпеки, підтримку санкцій проти РФ, притягнення держави-агресорки до відповідальності та відшкодування збитків, а також взаємодію в галузях культури, освіти та мистецтва", - йдеться у дописі.

Греція також зобов'язується брати активну участь у відбудові України, підтримує її вступ до ЄС і НАТО, а також Формулу миру.

В ОП додали, що документ підписано відповідно до Спільної декларації G7, прийнятої у Вільнюсі 12 липня 2023 року. Загалом Україна вже уклала 27 двосторонніх угод із країнами, серед яких: Велика Британія, Німеччина, Франція, Данія, Канада, Італія, Нідерланди, Фінляндія, Латвія, Іспанія, Бельгія, Португалія, Швеція, Ісландія, Норвегія, Японія, США, ЄС, Естонія, Литва, Польща, Люксембург, Румунія, Чехія, Словенія та Ірландія.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Велика Британія запровадила санкції ще проти 22 російських танкерів.

Головне