Україна розпочинає формальні переговори про вступ до ЄС, - Шмигаль

Україна розпочинає формальні переговори про вступ до ЄС, - Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про проведення Міжурядової конференції Україна-ЄС, яка знаменує формальний початок переговорів про вступ України до ЄС. Про це він написав у Telegram.

Очільник українського уряду зазначив, що далі починаються детальні технічні переговори за десятками різних глав майбутньої угоди.

“Водночас продовжуємо інтеграцію до Євросоюзу за всіма напрямками. Ми домовилися, що “транспортний безвіз” продовжено на рік, але з можливістю автоматичної пролонгації до кінця 2025 року. Далі будемо працювати над тим, щоб і “транспортний безвіз”, і “торговельний безвіз” працювали на постійній основі”, - написав прем’єр-міністр.

Також він повідомив, що цього тижня президент України Володимир Зеленський підписав закон про єдину зону роумінгу з ЄС. Зі слів міністра Україна стала першою країною і поки єдиним кандидатом на вступ до ЄС, яка долучилась до політики “Roam like at home”.

Нагадаємо, цього місяця Україна очікує 1,9 млрд євро в межах програми Ukraine Facility. Також, після затвердження МВФ четвертого перегляду програми, Україна очікує ще 2,2 млрд доларів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна веде переговори з представниками країн ЄС щодо можливості повернення українських чоловіків, які незаконно перетнули кордон.

Головне