Україна розірвала домовленості з СНД щодо співпраці командувачів прикордонними військами

Україна розірвала домовленості з СНД щодо співпраці командувачів прикордонними військами

Україна розірвала домовленості з СНД щодо співпраці командувачів прикордонними військами. Відповідний документ зареєстровано на сайті президента.

"Відповідно до пункту 3 частини першої статті 106 Конституції України, керуючись статтею 24 Закону України «Про міжнародні договори України» та статтею 56 Віденської конвенції про право міжнародних договорів, постановляю: вийти з Рішення про створення Ради командувачів Прикордонними військами, вчиненого 6 липня 1992 року в м. Москві", – йдеться в указі.

Президент доручив Міністерству закордонних справ України надіслати виконавчому комітету СНД відповідне повідомлення.

Нагадаємо, масштабна ракетна атака на Україну 2 січня обійшлася росії приблизно у 620 мільйонів доларів. Про це свідчать розрахунки Forbes, засновані на даних Повітряних сил Збройних Сил України.

За попередніми даними, вночі та ранком 2 січня російські війська використали загалом 99 ракет різних типів та ударних безпілотників:

У першій хвилі ворог атакував БПЛА Shahed-136/131, усі 35 з яких були знищені.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо вчергове масованого атакувало Україну. Тактика атаки 2 січня була такою ж самою, як і 29 грудня: вночі були пуски "шахедів", вранці - ракет різних типів. 

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний повідомив, що у ніч з 1 на 2 січня противник запустив 35 ударних безпілотників типу Shahed, зранку - орієнтовно 99 ракет, включно з балістичними, крилатими та зенітними. 

Головне