Україна позбулася залежності від поставок з рф запчастин до атомних реакторів

Україна позбулася залежності від поставок з рф запчастин до атомних реакторів

Україна позбулася залежності від поставок з рф запчастин до атомних реакторів. Про це повідомив президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" в четвер увечері, передає “Інтерфакс-Україна”.

"Енергоатом" став першою у світі енергокомпанією, яка реалізувала проєкт з диверсифікації ядерного палива для радянських реакторів.

Україна повністю відмовилася від постачань запасних частин для атомних реакторів із росії. Їх змогли усунути власним виробництвом або виробництвом у країнах-партнерах.

"Коли почалася військова агресія росії, ми повністю відмовилися від поставок із цієї країни і замістили це власним виробництвом або виробництвом у наших країнах-партнерах", – сказав Котін.

ММР – це напрям і згодом хаб ядерних технологій, який постачатиме і потужності, і електроенергію, і обладнання, і компоненти для ММР іншим країнам.

Нагадаємо, російське окупаційне військо у ніч п'ятниці, 8 грудня, обстріляло Харків ракетами. Попередньо встановлено, що для атаки ворог застосував керовані боєприпаси С-300, внаслідок прильотів яких у місті стались руйнування та пожежі. Відомо про одну поранену особу. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати Америки та Велика Британія запровадили нові санкції проти росії. Під обмеження потрапили пов'язані з російською фсб особи. Про це повідомили у Міністерстві фінансів США.

"Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США у координації зі Сполученим Королівством внесло до списку двох осіб, пов'язаних із групою сучасної постійної загрози, яку спонсорує федеральна служба безпеки росії", - йдеться у повідомленні.

Головне