Україна повернула тіла 121 загиблого оборонця

Україна повернула тіла 121 загиблого оборонця

На підконтрольну Україні територію 29 березня вдалося повернути тіла ще 121 полеглого українського захисника.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань військовополонених.

Зазначається, що репатріаційний захід є наступним кроком у реалізації програми повернення тіл загиблих військовослужбовців. За результатами заходу вдалося повернути тіла 12 бійців, які брали участь у бойових діях на Луганському напрямку, 107 воїнів з Донецького напрямку та двох оборонців з Запорізького напрямку.

Це досягнення стало можливим завдяки співпраці Координаційного штабу з питань військовополонених, Об’єднаного центру при СБУ, Міністерства внутрішніх справ, Збройних сил України, Державної служби з надзвичайних ситуацій та інших структур сектору безпеки та оборони країни.

Повернення тіл вдалося також і завдяки сприянню Міжнародного комітету Червоного Хреста. 

"Збройні Сили України перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ. Представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти  встановлять особи загиблих. Після ідентифікації тіла наших Оборонців передадуть родинам для гідного поховання", - додають в Координаційному штабі.

Нагадаємо, 16 лютого на підконтрольну Україні територію вдалося повернути тіла ще 58 полеглих українських захисників.

Президент України Володимир Зеленський повідомив про обмін полоненими з росією у четвер, 8 лютого. В Україну повернулось ще 100 українських захисників.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в Міненерго звернулися до українців через російські удари.

Головне