Україна підписала Договір про дружбу та співробітництво з Албанією

Україна підписала Договір про дружбу та співробітництво з Албанією

Україна у середу, 28 лютого, підписала Договір про дружбу та співробітництво з Албанією, який сприятиме розвитку співпраці та зміцненню позицій України в Балканському регіоні. 

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі. За його словами, з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну Албанія підтримувала нас, нашу боротьбу за свободу і територіальну цілісність.

"Сьогодні говорили й про оборонні потреби України та можливість спільного виробництва озброєнь. Дякуємо уряду та народу Албанії, ніколи не забудемо теплого ставлення вашого суспільства до українців", - наголосив український президент.

Під час відкриття саміту "Україна - Південно-Східна Європа" Зеленський також заявив, що пропонує провести спеціальний україно-балканський оборонний саміт у Києві або одній зі столиць.

"Я також вдячний за спільну роботу з країнами (цього регіону, - ред.) з приводу доріг, портів і залізниці. Разом з оборонними пакетами, політичною підтримкою, взаємодія між нами стала фактором, який, разом зі стійкістю України, не дозволяє Путіну перемогти", - зазначив Володимир Зеленський.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський у середу, 28 лютого, прибув у столицю Албанії Тирану. Там у глави держави запланована низка зустрічей. За його словами, будуть проведені переговори з прем’єр-міністром Албанії Еді Рамою та його командою, які стосуються оборонної та політичної співпраці, підтримки Формули миру та роботи над безпековими угодами. 

Головне