Зеленський прибув у Албанію: перші подробиці

Зеленський прибув у Албанію: перші подробиці

Президент України Володимир Зеленський у середу, 28 лютого, прибув у столицю Албанії Тирану. Там у глави держави запланована низка зустрічей.

Про це президент України повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Сьогодні працюю в Тирані. Зустрінуся з безкомпромісним другом України Еді Рамою, візьму участь у саміті "Україна – Південно-Східна Європа", - йдеться в дописі Зеленського.

За його словами, будуть також проведені переговори з прем’єр-міністром Албанії Еді Рамою та його командою, які стосуються оборонної та політичної співпраці, підтримки Формули миру та роботи над безпековими угодами. Зеленський нагадав, що Албанія є однією з країн, які приєдналися до Вільнюської декларації G7, за що Україна дуже вдячна.

"У форматі "Україна – Південно-Східна Європа", який збирається вже вдруге, говоритимемо про наш спільний шлях до євроатлантичної мети. Запропоную підтримати зусилля України із забезпечення справедливого й довготривалого миру, організацію Глобального саміту миру у Швейцарії", - розповів Володимир Зеленський.

Крім того, президент України проведе двосторонні зустрічі з учасниками саміту.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський зустрівся зі спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом аль Саудом у Саудівській Аравії. Зеленський розповів принцу про діалог з партнерами стосовно підготовки Глобального саміту миру у Швейцарії на рівні лідерів.

Головне