Україна отримала від Фінляндії понад €2 млрд допомоги

Україна отримала від Фінляндії понад €2 млрд допомоги

Україна отримала від Фінляндії понад 2 млрд євро допомоги з початку повномасштабного вторгнення росії 24 лютого 2022 року. Про це заявив міністр зовнішньої торгівлі та розвитку Фінляндії Вілле Тавіо в інтерв'ю Укрінформу.

За його словами, загальна підтримка від Фінляндії становить 2,1 млрд євро, з яких 1,4 млрд - на потреби оборони. При цьому, як зазначив міністр, Україна є найбільшим партнером Фінляндії у сфері розвитку.

Водночас уряд його країни рішуче налаштований продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки це буде необхідно. Станом на листопад Фінляндія надала Україні 19 пакетів допомоги.

Нагадаємо, Фінляндія 23 жовтня передала Україні дев'ять спеціалізованих автомобілів. Серед отриманого - карети "швидкої" та пожежні автомобілі. Частина цієї техніки буде передана Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, світова спільнота має і надалі озброювати та підтримувати Україну в боротьбі з агресором. На цьому наголосив президент Латвії Едгарс Рінкевичс та звернувся до держав, які мають вагання щодо військової допомоги із застереженням.

Головне