Україна отримала лише 30% обіцяних ЄС снарядів, – Зеленський

Україна отримала лише 30% обіцяних ЄС снарядів, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що було надано лише 30% від обіцяного Європейським Союзом мільйона снарядів.Про це президент повідомив на спільному брифінгу із прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим.

"Що стосується Європи і того відсотка, про який ви сказали (журналіст сказав, що надійшла половина, – ред.), – це не зовсім так. Із мільйона снарядів, який пообіцяв нам Євросоюз, прийшло не 50%, а 30%, на жаль", – зазначив він.

Також повідомляли, що половина підтримки, яку надають країни Заходу, не приходить своєчасно, що призводить до втрати військових і територій.

Нагадаємо, федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти постачання Україні далекобійних ракет Taurus, оскільки, на його думку, це може втягнути його країну у війну з рф. Про це повідомляє видання RND.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Володмир Зеленський пояснив, що коли США робили крок вперед, то Україна могла це наводити як приклад іншим. Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час пресконференції за підсумками форуму "Україна. Рік 2024".

 

Головне