Україна отримала другу партію ракет для Patriot і танки Leopard від Іспанії

Україна отримала другу партію ракет для Patriot і танки Leopard від Іспанії

В Україну прибула друга партія ракет великої дальності для зенітно-ракетних комплексів Patriot, надісланих Іспанією. Про це повідомляє видання El Mundo.

На засіданні Контактної групи з питань оборони України на рівні міністрів 25 травня, Patriot є частиною "важливої поставки", що мала відбутись у червні цього року.

Новий пакет допомоги від Іспанії також включає партію бойових танків Leopard, різні види боєприпасів, в тому числі 155-мм артилерійські снаряди, системи протидії безпілотникам, оптико-електронні системи спостереження і стеження, а також дистанційні башти для озброєння.

"Друга партія зенітних ракет великої дальності Patriot, надіслана Іспанією, прибула в Україну минулої п’ятниці та додаток до першої партії цієї оборонної зброї, поставленої наприкінці квітня минулого року", – повідомили урядові джерела.

Нагадаємо, у Покровську російські окупанти завдали удару по залізничній інфраструктурі, в результаті поранення отримали двоє співробітників АТ "Укрзалізниця". Про це повідомляє пресслужба компанії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Люксембурзі офіційно розпочинаються переговори про вступ України та Молдови до Європейського союзу. Про це повідомила Урсула фон дер Ляєн.

 

Головне