Україна отримає від Швейцарії 69,4 млн доларів на цифровізацію низки послуг

Україна отримає від Швейцарії 69,4 млн доларів на цифровізацію низки послуг

Україна отримає значну фінансову підтримку від Швейцарії для розвитку цифрових послуг у ключових сферах. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Він наголосив про підписання меморандуму зі Швейцарським агентством розвитку та співробітництва (SDC) на суму 58,7 мільйонів швейцарських франків.

Кошти будуть виділені протягом 2024-2028 років в рамках програми EGAP, що реалізується Фондом Східна Європа.

Основні напрямки фінансування включають:

  • Цифровізацію послуг охорони здоров'я
  • Розвиток електронного нотаріату
  • Цифрові інновації в освіті
  • Підтримку гуманітарного розмінування
  • Модернізацію Державної служби статистики
  • Особлива увага приділятиметься забезпеченню доступу до державних послуг у прифронтових регіонах.

Федоров також відзначив вже реалізовані проекти за підтримки Швейцарії, серед яких запуск онлайн-шлюбу, пілотний проект "Мрія" для 40 шкіл та розробка "Дія" для держслужбовців. Крім того, в Цюриху відбувся міжнародний Дія.Summit, де було підписано Меморандум про відкриття Govtech-центру спільно з Всесвітнім економічним форумом.

Варто зазначити, що Швейцарія підтримує цифровізацію України з 2015 року через програму EGAP, загальний обсяг інвестицій за цей час перевищив 30 мільйонів франків.

Нагадаємо, нова хвиля вибухів електронних пристроїв охопила Ліван, зокрема території, підконтрольні руху "Хезболла". Про це повідомило видання The Guardian.

Як писали "Ми-Україна" раніше, народний депутат України IX скликання, обвинувачений у спробі підкупу керівництва Мінвідновлення, 18 вересня не з’явився до Вищого антикорупційного суду. У зв'язку з цим, САП ініціювала стягнення застави та оголошення нардепа в розшук.

Головне