Україна отримає €150 млн від ЄБРР: на що витратять кошти

Україна отримає €150 млн від ЄБРР: на що витратять кошти

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть Україні 150 мільйонів євро для підтримки енергетики у період опалювального сезону. Про це повідомив голова Кабінету міністрів України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

"Україна залучить від ЄБРР 150 млн євро для підтримки НЕК "Укренерго" в проходженні опалювального сезону. Підписали сьогодні відповідні угоди", - зазначив очільник українського уряду.

Водночас він наголосив, що кошти, які надасть ЄБРР "це вагомий внесок партнерів в українську енергетичну безпеку та стабільне енергоживлення українських споживачів".

Крім того Шмигаль повідомив, що Україна разом з ЄБРР реалізує низку проєктів з відбудови та відновлення пошкоджених магістральних мереж.

"Вдячні ЄБРР, особисто пані президенту Оділь Рено-Бассо та всім нашим партнерам за підтримку енергетичного сектору України", - наголосив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, раніше премʼєр-міністр Шмигаль повідомив, що Світовий банк надасть Україні додаткові 1,34 мільярда доларів, зокрема, для здійснення соціальних виплат. З цих коштів будуть профінансовані пенсії, зарплати вчителям, підтримка ветеранів та інші пріоритетні витрати держбюджету.

Як повідомляли "Ми-Україна", угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан наклав вето на виділення Україні 50 мільярдів євро від Євросоюзу в рамках довгострокової програми.

Головне