Україна очікує важливих рішень на саміті G7 в Італії, - Зеленський

Україна очікує важливих рішень на саміті G7 в Італії, - Зеленський

Сьогодні в Італії проходить саміт “Групи семи”, де значна частина буде присвячена Україні, її оборонній та економічній стійкості, заявив президент України Володимир Зеленський. Він наголосив, що очікує важливих рішень від зустрічі наших найбільших партнерів.

Головні теми для України включають розвиток коаліції винищувачів, прискорення навчання пілотів та постачання літаків, розбудову української системи ППО на основі найпотужніших західних комплексів, та нарощування далекобійних спроможностей. Також важливим питанням є затвердження формату використання російських активів на користь України, зокрема для розвитку оборонно-промислового комплексу та спільного виробництва зброї.

“Сьогодні я візьму участь у засіданні “Групи семи” та проведу серію двосторонніх зустрічей: із господаркою саміту, головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні, прем’єр-міністрами Канади та Великої Британії Джастіном Трюдо та Ріші Сунаком, президентом Європейської ради Шарлем Мішелем та директоркою-розпорядницею МВФ Крісталіною Георгієвою”, -  сказав Зеленський.

Він також повідомив, що під час зустрічей з президентом США Джозефом Байденом і прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою буде підписано двосторонні безпекові угоди. 

“Документ зі Сполученими Штатами буде безпрецедентним, як і належить лідерам підтримки України”, - зазначив президент.

Рік тому на саміті НАТО у Вільнюсі G7 ухвалила Декларацію про підтримку України. 

“Сьогодні в межах цієї Декларації ми підписуємо дві останні безпекові угоди з членами “сімки”. Український народ, наші воїни бачать, що G7 назавжди з Україною. Я вдячний нашим партнерам за віру в нас і нашу перемогу,” – додав Зеленський.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський переконаний, що жодна формула миру, якою б ідеальною вона не була, не змусить росію зупинити агресію проти України.

Головне